Tulossa uutta - helppokäyttöinen itsepalvelumalli palkanmaksuun yrittäjille

Finago Soloon julkaistaan piakkoin uusi, yhteistyössä Palkkaus.fi kanssa toteutettu, palkanmaksun itsepalvelumalli yrittäjille.

Palkanlaskenta voi tosiaan monimutkaista: pitää osata maksaa oikeaan aikaan oikea summa esim. ennakonpidätyksiä, työeläkevakuutuksia -ja muita vakuutuksia. Lisäksi nämä pitää ilmoittaa viranomaisille ja uuden tulorekisterin myötä ilmoituksen pitää tapahtua hyvin nopeasti (viiden päivän sisällä) palkanmaksusta. 

Joissain tapauksissa on hyvä kääntyä ammattitaitoisen kirjanpitäjän puoleen palkanlaskennan ja -maksun asioissa, mutta yksinkertaisessa palkanmaksun tarpeessa on vaihtoehtona käyttää piakkoin julkaistavaa palkanmaksun itsepalvelumallia.

Suosittelemme joka tapauksessa keskustelemaan palkanlaskennan palvelumallista kirjanpitäjäsi kanssa.

Yrittäjän itsensä käyttämät työkalut palkanmaksuun on toteutettu yhteistyössä Suomen johtajavan digitaalisen palkkapalvelun, Palkkaus.fi kanssa: 

  • Helppokäyttöinen palvelu opastaa palkanmaksun jokaisessa vaiheessa
  • Tulorekisteri- ja muut ilmoitukset tehdään automaattisesti
  • Tarvittavat maksut luodaan suoraan Soloon helposti maksettavaksi
  • Kattavat raportit yrittäjälle ja kirjanpitäjälle toimitettavaksi

Palvelu opastaa kaikissa palkanlaskennan vaiheissa, esim. lomalaskennassa. Sinulla ei siis tarvitse olla mitään palkanlaskennan kokemusta entuudestaan ja sitä käyttää jo tuhannet yrittäjät. 

Palvelu on myös erityisen kätevä satunnaiseen palkanmaksun tarpeeseen esimerkiksi kausityöntekijöiden tai tuuraajien kohdalla. Maksat vain silloin, kun käytät palvelua!

Raportointi kirjanpitoon

Kirjanpitäjien työtä helpottaa automaattiset raportit, oikeilla Procountorin tiliöinneillä varustettuna. Kaikista palvelun kautta tehdyistä palkanmaksuista luodaan automaattisesti raportti ja toimitetaan muun kirjanpitoaineiston mukana kirjanpitäjälle Procountoriin. Näppärää!

Näin lasket ja maksat palkkoja palvelun avulla

Palkkalaskelman tekemisessä on neljä askelta:

  1. Kenelle maksetaan? (Tilinumero, verokortti ja henkilötiedot)
  2. Miltä ajalta? (Palkkajakso, työpäivät, lomat ja poissaolot.)
  3. Paljonko palkkaa? (Myös lomat ja palkan lisät.)
  4. Kulut, edut ja vähennykset

Käyttöliittymä opastaa sinua palkanlaskennan joka vaiheessa.

Kannattaako palkanlaskenta hoitaa itse vai antaa tilitoimiston hoidettavaksi?

Tämä on hyvä kysymys, jota kaikkien yrittäjien kannattaa puntaroida. Palkkaus.fi työkaluilla palkanmaksu on helppoa, mutta joskus voi olla tarpeen tietää myös palkanlaskentaan liittyvistä erikoiskiemuroista ja tällöin kirjanpitäjien laaja osaaminen palkanlaskennasta voi olla tarpeen.

Palkkaus.fi palvelun myötä palkanlaskenta ja maksu on aina käytettävissä, joten se tarjoaa joustavan tavan toimia ajasta ja paikasta riippumatta.

Milloin palvelu julkaistaan?

Olemme tekemässä viimeistelyjä kokonaisuuden osalta ja se tullaan julkaisemaan kesän 2020 aikana.